START / BEHANDLINGAR / AKUPUNKTUR VID IVF

Akupunktur vid IVF-behandling

Akupunktur är positivt på många vis i samband med provrörsbefruktning både för kvinnan och för mannen. Akupunkturen hjälper till att öka chanserna att bli gravid och används både inför och under tiden som IVF-behandlingen pågår.

Akupunktur vid IVF åtgärdar obalanser 

Inför en provrörsbefruktning återställer akupunkturen balansen hos sådana funktioner där det kan finnas problem och ökar förutsättningarna för ett lyckat resultat. Genom akupunkturen får folliklarna i äggstockarna ökad blodcirkulation vilket ger mer näring och mer syre. 

Akupunktur inför IVF-behandling kan ha en avslappnande effekt på livmodern, vilket ger bättre chanser att embryot fäster. Även i samband med själva återinförandet av embryot kan akupunkturen bidra med en avslappnande effekt och ett lugn i en situation som kan innebära mycket stress och oro.

Akupunktur kan även användas för att påverka funktionerna hos mannen. Efter några behandlingar med akupunktur kan rörligheten hos spermierna förbättras och efter cirka tre månader kan antalet spermier ökas och kvaliteten förbättras.

Akupunktur i IVF-behandlingens alla skeden

Vissa av mina kunder vill ha en förberedande behandling som börjar tre månader innan IVF-behandlingen kommer igång medan andra kommer när injektionerna har påbörjats. Vissa vill istället ha akupunktur endast på dagen för återinförandet av embryot för att öka förutsättningarna att bli gravid.

Oavsett vilken del av en IVF-behandling som du befinner dig i kan du vända dig till AM-Kliniken för behandling med akupunktur. Rekommenderat är dock att behandlingen börjar minst tre månader innan eftersom en behandling över längre tid, under utmognadsfasen av folliklarna i äggstockarna, brukar ge ett bättre resultat.

Kontakta mig för mer information 

Vill du veta mer om hur behandlingen med akupunktur går till i samband med en IVF-behandling? Kontakta mig gärna så berättar jag mer.

Hör även gärna av dig för att boka din tid för akupunktur.